Kisah Terkini Terhangat

Friday, 29 June 2012

lagu mmbuatkan hatiku tringat org yg tersayng

bunga tanjung

lagu helang

lagu asli

lagu tambak johor

walau pn aku minat lagu 2 rock ,lagu 2 asli mmnjadi no satu dihati aku

x japan Endless Rain

lagu live

lagu faveret wa

lagu faveret wa

lagu faveret wa

Band dari negara matahari terbit ,iaitu x japan , best aku suka dengar lagu nei

lagu menenangkan jiwa

Thursday, 14 June 2012

lagu faberet gua ..

Utk pengetahuan korang la kan semenjak dua menjak nei aku suka sangat lagu ost citer seindah sakura (macam mat jiwang la plak) tapi lagu tue bermakna tue bgi aku



Tuesday, 12 June 2012

kenduwi kawin bozz aku

assalamualaikum ...
    Lama gilerr kan nyepi kan diri maklum la bz ngan keje (jgan pk aku nei hangat hangat tahi ayam pulak ehheheheh).n gei kenduwi kahwin bukan aku yg kawin bozz lama aku yg kawin, bini dia perghhhh anak mami wooo,aku nyer kawin harap bersabar yer rakan rakan ,tau ramai yg tak sabar tunggu aku nak naik pelamin ngan tunang aku  eheheheheheheh ,
  So nak dijadikan citer aku ngan member dah planning  baek pnyer nak tuggu bozz aku ngan dia pnyer rombongan kat gmbak,last last salah sorang dari mmber aku nak balik kg dia kat lipis jadi nak x nak redah jugak malam tue ,so biler dah abiz waktu keje aku geraklah bersama  ngan dua buah kereta member aku daus,wan, ngan adik dia satu keter ,aku jugak yg single rider huahuahua last last aku contact member aku yg berada di mentakab ,(mmber aku masa belajar pusat giatmara dulu) sampai jer kat bentong kiterorng decide nak tunggu kat tol chenor ,pastue berpecahlah aku ngan member aku di bentong dia ke lipis aku ke destinasi yg seterusnye (dah macam citer cerpen lak pasnei leh la wat cerpen gitewww ) 
  sbenarnyer dah lama giler x gei mentakab ,so jalan nak ke mentakab pn aku tak tau maklum la dulu maner ader jalan highway ,ikut jalan dalam jer skang nei dah ader highway aku pulak  terkuil kuil skit la nak cari highway  ke mentakab nak pakai gps pn tak do,so nasib baik la member aku ader ,nak x nak dia la jadi  aku pnya  pnyer gps skit skit aku call dia,nsib baik dia ada kalo tak aku pn tak tau sampai kat mana mana ,so perjalanan mengambil masa yg lama gakla maklum la drive malam 2 ikut jalan dalam plak tue lorry jangan cakap la berdesup!! aku plak yg goyang,
  Dengan berkat kesabaran (sabar la sangat) akhirnye aku sampai jugak tempat yg nak dituju dalam pukul 5 lebih, sedang aku rehat 2 kn diri aku pn msg ngan mmber aku dah sampai mana ,dia cakap x sampai sampai lagi,pelik gak kat pala otak aku nei kenapa tk sampai sampai lagi,pastu aku mesg ngan bozz aku tnyer dia gerak dari ipoh pukul braper, dia reply dah nak gerak awl sbab nk sampai kat jengka dalam kul l,pastu aku pn ttdow letih gilerr la kate nyer..
  keesokan hari nyer aku tersedar dalam pukul 12 .. tue nasib member aku cll kalo dia tak call mmng tak pergi la, apa lagei macam superman la aku mandi ehehehhehehe..berdesupp aku call balik member aku tanyer dia lokasi kt maner akhirnyer aku yg sampai dulu kat tmpat yg dijanjikan,
   Udah sampai kat tol chenor,aku pollow je belakang kete member aku rupa 2nyer dia pnyer co pilot pn salah direction gak , maklum la nak cari jengka 12 bukan snang ,ade brapa plak jengka dalam tue .. hehehhe mau x mau member aku pn call pengantin cari lokasi nasib baik cari pnye cari ,brape kali pusing akhirnyer sampai jugak ,skali tgk aku pnyer bozz pakaian pengantin ala 2 raja tue,colour kuning,raja sehari la katakan,pastu amik la berkat sikit makan lauk pengantin terbaik wook ,dah le lapar plak tue, mula 2 malu 2 kucing gak ,pastue x der dah malu malu nyer telan je apa yg ader ,dah abiz makan makan sessi gambar bergambar plak ,(sorry gambarnyer tak ader dalam blog nei )nnti akan diupdate kan yer .. ehehehehe ..ok la setakat nei je la cite yg nak hupdate dilain masa nanti aku hupdate lagi ..
assalamualaikum ....     



    
     
 

Thursday, 31 May 2012

sejarah aku belajar main guitar....

assalamualaikum ..
.
   Teringat masa mula mula aku main gitar ,selepas aku tgk ader satu brader tmpat aku tue main gitar ,kiteorang panggil brader tue nama dia bob(aku lupa dah nama betul dia)dia main lagu hotel california dari kumpulan eagle .. (original chord ok)..

   Dari situ mula timbul minat aku utk belajar bermaik gitar lepas aku tgk tangan brader bob  tue gempak le jugak,sebenarnyer kalo korang nak tau arwah atuk aku seorang musician gak ,pakcik aku pn ahli musician ,jadi darah yg mengalir dalam badan aku nei pun leh jugak la dianggap sebagai musician jugak  hahahahah...

   Maklum la nak belajar sekolah muzik tak mampu,tue pasal aku belajar main gitar sendiri ,mula mula aku belajar lagu zombie  sbab senang jer 3 chord je dari mula sampai abiz hahahaha,pastue aku pn joint la brader tue biler dia main guitar jer aku perhatikan gerak geri jari dia yang lemah gemalai dan pntas ,pastue baru aku try skit skit sampai naik ketuat jugakla aku pnyer jari jemari ,biler aku balik umah je mesti nenek aku bising,mana tak nyer lepak ngan member 2 main gitar sampai pagi ,hehehehhe..masa tue dah pro skit la main lagu lagu 2 zaman rock 2 kapak yang menjadi siulan aku ngan budak budak  masa tue ..

   Kalo gei camping lagi best, biler ader aktviti  berkumpulan jer  mesti ngan member member aku main  gitar  nak tunjuk skill la katekan ..hehehehhheh.. ,walaupn suara tak sesedap mana (x leh wat recording ) tapi best la juga.

   Tapi kalo skang nei kalo korang nak aku main gitar balik aku rasa susah dah la .. sbab nyer dah lama tak main ,asyik dok ngadap ikan je ,kalo x ngadap ikan ngadap ayam ,kadang kadang gian gak biler tgok budak budak skang nei main gitar walaupn tk sehebat mana tapi blehla skit skit,   

     

teringat masa zaman 2 jamming di pekan

assalamualaikum ...
 terkenang masa zaman aku blajar kat giatmara dulu ,aku slalu joint ngan sepupu aku budak skinhead, kalo korang nak tau skinhead nei bnyak cabangan nyer .. ,tapi yg aku tau ader 3 tradition ,sharp (skinhead yang anti ngan perkauman) dan malaypower(kuat ngan sentimen perkauman)

   Kalo korang nak tau sepupu aku nei kire otai gak la ,dia punyer knowledge ttng skinead nei agak bagus lah ,siap ader zine (majalah ttg perkmbangan budak budak skinhead),aku ngan sepupu aku pernah mnulis lagu yg bertajuk 'royaltown bootboys'(smpat jugakla aku jadi composer yng tak bertauliah hehehe) jadi masa tue band band skin yg top ialah a.c.a.b ,the suspect,root n boots,the official,gerhana ska cinta,corumm 89 menjadi siulan (siulan ke) bdak bdak skinhead masa tue ..


  Tiap tiap hari sabtu budak budak nei akan berpakaian ala ala skinhead pastu dok di stdio jamming ,paling aku bangga lagu ciptaan aku ngan spupu aku dimainkan wat kali pertama nyer di dalam stdio jamming ,biler budak budak dengar lagu tue dowang x sngka lagu yg aku ngan spupu aku cipta boleh kena ngan masuk ngan kepala dowang..

 Pernah gak masa tue aku ngan member 2 spupu aku nak tubuhkan band,tapi x kesampaian sebab masing masing ader comitment dan keje,tapi korang jangan salah sangka,budak budak skinhead nei ader yg berjaya dlam pelajaran walaupun dowang sering pergi gig,tidak semuanya yang rosak sperti yg disangka,ader yang pandai menjaga batas batas agama ...

   Skarang nei walaupn sudah lama yang dah cuci tangan ,tapi semangat tue ader utk kembali macam dulu dulu,...  

Monday, 28 May 2012

ada hikmah menggunakan escalator

   Assalamualaikum...
      Semalam selepas aku bershopping 2 di tesco (maklumla semalamkan ada jualan lelong  )pada mula nyer aku ingin menggunakan lift di tingkat G utk memudahkan terus ker parking lg 2 ,namun bengang giler aku lift tersebut rosak ... 




 Lalu aku pn turun menggunakan escalator dengan perasaan bengang giler,bukan sikit barang yg hendak dibawa nasb baik mmber aku rmbat troly kat depan , mana tak x nyer member aku jer borong racket badminton banyak kot,(aku ingat dia nak buka pusat latihan badminton la agaknye),jadi sedang  jalan jalan sambil menolak troli aku  ternampak sebuah shop lot yang baru dibuka diberi nama BEKAM Al hijamah (promoted skit).





 Kaedah berbekam ini sudah digunakan sejak dari dahulu lagi,dan ia merupakan salah satu dari sunnah Rasulullah S.A.W,hasil maklumat yg aku dapat dari kosmo,definasi berbekam merupakan proses mengeluarkan darah kotor dari badan atau dipanggil detoksifikasi dari bahasa yg mudah difahami pengeluaran sisa toksik dari tubuh badan korang  melalui kulit,diantara hikmah berbekam dapat merawat penyakit   migrain,sakit kepala darah tinggi ,gout ,kencing manis ,alergi,sakit sendi sendi badan dan sakit saraf,tidak mengira bangsa ,jantina ,umur,semuanye boleh berbekam,jadi sebelum berbekam  urutan badan akan dilakukan oleh orng yg profesional(bukan urut batin yerr) selepas diurut barulah  ditoreh sedikit kulit tue(macam kena gigit semut api je)heheheheheh  seleps tue barula ia menggunakan alat utk sedut darah kotor itu keluar , 
        





,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...